top of page
Luisteren
laat je bedrijf groeien

Luisteren naar je klant

 

Door goed naar je klant te luisteren is één manier om je verkopen te verhogen. Helaas zijn er nog steeds te weinig behandelaars die het verkopen van producten, naast de behandeling, als een soort van last ervaren of misschien durf ik het nog wel een stapje verder te trekken er zelfs een bepaalde angst voor hebben.

Wij roepen heel geregeld door te werken vanuit kracht, passie en authenticiteit trek je klanten aan die op een bepaalde manier bij je passen. Er is een klik, naast het feit dat ze tijdens de behandeling op haar gemak is omdat jij haar een bepaald vertrouwen geeft, wil ze ook graag jouw professionele mening. Lees maar eens verder dan zal het duidelijk worden wat ik hiermee bedoel.

Onlangs is een vriendin van mij naar een salon geweest en zij stelde de behandelaar de vraag wat het verschil is tussen IPL en Laser Hair Removal. Omdat de behandelaar haar niet duidelijk het verschil uit wist te leggen, en dus niet heeft kunnen overtuigen, heeft zij uiteindelijk geen IPL behandeling afgenomen. Helaas voor de behandelaar een gemiste kans. Had zij aangeven dit een goede vraag te vinden en hier graag bij haar op terug te komen dan weet ik zeker dat deze behandelaar een goede verkoop gedaan had.

Als klanten vragen aan je stellen, weet dan dat dit met een reden is en niet zomaar uit de lucht komt vallen. Om in vaktermen te spreken, die klant, jouw klant, een klant die naar jou toegekomen is omdat je werkt vanuit passie en authenticiteit is een warme lead die ook nog eens aankoopsignalen afgeeft door het stellen van vragen!

Dus door goed naar je klant te luisteren heb je meer dan de helft gewonnen

en weet ik zeker dat jij meerdere leuke verkopen per dag in je salon zal doen!

XOXO Mariska

Wellicht vind je dit artikel ook interresant

Blog: Eigenliefde is zakelijk ook belangrijk. De zomer is in aantocht en ik hoop dat het weer eens een mooie lange zomer wordt. Mijn eigen wellness ervaring heeft me geleerd, het met mind, body en soul te beleven. Wij hebben de kracht om te helen, te creëren, te houden van en om vrede met onszelf te hebben. De SlowBeauty Lifestyle kan nagestreefd worden door moed, liefde en zelfzorg.

Blog: Ook zakelijk is eigenliefde belangrijk.png
bottom of page