top of page
Social Media inzetten voor je salon 
Maak het echt, maak het ‘exciting’ maar maak het vooral speciaal!

De afgelopen 3 jaar ben ik, naast het runnen van onze groothandel, mijn tweede passie achterna gegaan en dat is het creëren van een online Experience zowel via internetsites maar ook via de social media kanalen. En ik moet eerlijk bekennen dat ik er zoveel plezier in heb om te zien wat het voor ons bedrijf doet dat ik graag enkele tips met jullie wil delen. Want dat is een belangrijk deel waar wij voor staan bij SlowBeauty en dat is samen, delen, ontwikkelen en groeien. Inmiddels is social selling in combinatie met marketing en personal branding een belangrijke pijler binnen ons bedrijf geworden en ben ik trots dat wij inmiddels voor salons en zelfs voor de beursorganisatie Beauty Days de social media verzorgen en de marketing. Dit Ebook of hele lange blog :-),  zal je van het begin tot het einde laten zien hoe je een te gekke campaign op zet!

Njoy!

 

Maak het echt, maak het ‘exciting’ maar maak het vooral speciaal!

Dit is wat heel veel salons zich niet realiseren bij het ontwikkelen van facebook advertenties: velen denken dat het posten van een foto waarop hun werk zichtbaar is, of het vertellen aan klanten dat ze een afspraak kunnen maken of zelfs gewoon wachten op succes, het succes vanzelf komt! Helaas, ik denk dat ik veel salon nu uit een droom wakker schudt. Voor een succesvolle campagne zijn een aantal basis regels van toepassing, die ik graag met je deel. Het meest belangrijke is dat je manier van adverteren persoonlijk moet zijn en je jezelf niet moet meten met ‘hoe anderen het doen’. Want daar zijn er namelijk al 10 van  in 1 dozijn! 

 

Maak het persoonlijk en vriendelijk!

De keiharde waarheid is dat er zoveel veel bedrijven een advertentie op facebook plaatsen en daarom is het juist zo belangrijk om jezelf menselijk en persoonlijk te maken om op te vallen. Zet jezelf als eigenaar van de salon centraal en spreek in de -ik- vorm, werk je met personeel schenk daar dan ook aandacht aan en laat vooral weten wat zo uniek is aan jouw salon. Hoe meer je jezelf in posts en advertenties naar voren laat komen des te meer je de aandacht van het publiek trekt. Facebook is en blijft een “social network”. De aandacht van mensen wordt getrokken bij het zien van ‘echte’ mensen, van blije en vrolijke gezichten en van personen die vriendelijkheid uitstralen. Dit wekt vertrouwen en zorgt voor herkenning waardoor men nieuwsgierig wordt en op je advertentie of post klikt voor verdere informatie.

 

De gevreesde video!

Door het handhaven van bovenstaande adviezen kom je al een heel eind. Maar eerlijk is eerlijk tegenwoordig komen we niet meer onder de algoritmes van Facebook uit! Een van de gevolgen van de algoritmes is dat facebook ‘video’s posts’ of ‘video ads’ prefereert boven een ‘normale’ post. En nu moet ik nogmaals eerlijk zijn; "ik ben er ook -nog- niet zo een hele held in" maar ook ik en onze teammembers moeten er toch echt aan geloven. Als ik naar mezelf kijk, blijf ik veel langer hangen bij een leuke video dan ‘alleen maar’ een plaatje! Zullen we met elkaar afspreken dat we vanaf nu starten met het maken van meer video posts? Lijkt mij in ieder geval een goed voornemen.

 

Vooraf bedenken van een specifieke promoties!

Wat ik bedoel met een specifieke promotie is dat het ook echt iets speciaals is. Je kunt dit doen door het aanbod beperkt te houden zoals een beperkte voorraad, een limited edition, beperkt aantal plekjes, voor een bepaalde tijd. Heb je in de gaten waar ik naartoe wil? Wat ik op het hart wil drukken is om niet teveel met aanbiedingen te strooien. Denk dan eerder aan een pakketaanbieding waarin je bijvoorbeeld 2 behandelingen combineert en deze met een leuke korting voor een beperkte tijd aanbiedt. Let er bij dit soort actie ook op dat je dit niet alleen voor nieuwe klanten doet. Vergeet vooral je bestande klanten niet want dit zijn je ambassadeurs! Het doel van een aktie is om een promotie samen te stellen waar je (potentiele) klanten niet omheen kunnen. Dat ze echt tegen zichzelf zeggen “ Ik moet snel boeken /  kopen of reserveren want het is maar tot…… beschikbaar”

 

Het bijhouden van statistieken van je adverenties!

Wees eens eerlijk, hoe vaak kijk je naar je statistieken van je bedrijfspagina’s om te zien hoe een post ‘gescoord’ heeft? In plaats van constant te kijken naar je bereik en aantal likes wat in de posts (in dit geval een advertentie) aangegeven wordt, adviseer ik je om eens wat vaker naar de advertentiemanager van facebook te gaan. Deze tool biedt je zoveel krachtige statistieken en hulpmiddelen waarmee je een advertentie kan verfijnen om de juiste mensen te bereiken. Cijfers zijn zo belangrijk! 1 van de kolommen die je in de gaten moet houden zijn de kosten per resultaat. Wat zijn de kosten die je per klik kwijt bent! En zijn deze kosten het je waard om een nieuwe klant binnen te slepen? Een andere tip die ik je mee wil geven is om te kijken naar het bereik van je advertentie. In de ‘manager’ kun je zien hoe vaak mensen je advertentie te zien krijgen. Dus als je de advertentie aan een groep van 10.000 mensen in je omgeving gericht hebt, wil je ervoor zorgen dat deze mensen je advertentie niet 3 keer te zien krijgen. Je wilt dat de freqentie onder de drie keer blijft om een averechtse reactie te voorkomen.

 

Verschillend varianten van je advertentie!

Maak niet 1 versie van je advertentie. Als je een promotie in gedachte hebt voor je campagne is het lastig om een gelijk een goede tekst te bepalen waarvan je op voorhand al weet dat dit aan slaat. Daarom adviseer ik altijd om meerdere advertenties in 1 campagne te laten lopen. Facebook optimaliseert je advertentie en zal de meest populaire advertentie vaker aan je doelgroep laten zien. Dit is allemaal in de ‘manager’ te monitoren. Een perfecte manier om goede resultaten te behalen!

 

Leer van ons

Wil je meer weten over social media of hoe je dit in kan zetten voor je salon. Volg ons via Facebook, Instagram of YouTube  of meld je aan voor 1 van onze workshops of de Xperience Day

XOXO Mariska 

bottom of page