top of page
"To succeed, you have to believe in something with such a passion that it becomes a reality"
- Anita Roddick-
Succes
door te leven en te ondernemen vanuit passie

We kennen het allemaal wel, die droom, het verlangen, een andere levensstijl, meer tijd voor jezelf, in je bedrijf weer bezig zijn met je "jobbie". Vaak door deze doelen voor ogen te houden en jezelf daarop te focussen ben je al bezig met een deel van je passie. Het maakt me niet uit wie je bent maar ga me een ding beloven; ga op je gevoel af, die kriebel als je aan datgene denkt wat je het liefst zou willen doen. Verstop het niet ergens in een klein hoekje van je mind terwijl je dag in dag uit aan het werk bent en je steeds meer het gevoel krijgt dat het ondernemerschap geleid wordt vanuit een gevoel van moeten.

 

Per slot van rekening zijn we niet voor niets begonnen met “ het worden van” zelfstandig ondernemen omdat wij graag een eigen koers wilde varen en bezig wilde zijn waar ons hart lag. Wij hebben van onze hobby, een jobbie gemaakt. Dus als je het niet meer vanuit je tenen voelt, je ogen niet meer sprankelen als je over je bedrijf praat dan is het tijd om jezelf eens goed onder handen te nemen. Tijd om dat gevoel weer terug te krijgen, om te zorgen dat je weer gaat ondernemen vanuit passie en je dat gevoel van vrijheid weer kan ervaren.

Energie is voelbaar en heeft effect op alles om ons heen. Je kan je dus voorstellen dat op het moment je met zaken bezig bent die jouw energiepeil naar beneden halen, dit van grote invloed is op je (werk)omgeving. Klanten die niet meer aan je lippen hangen om jouw verhaal aan te horen. Personeel wat niet meer gemotiveerd werkt als het in het begin gedaan heeft. Alle energie die jij uitstraalt –in dit geval negatieve energie- werkt door op alles en iedereen in je omgeving.

Door gepassioneerd te leven en ondernemen;

Ben je met zaken bezig die alleen voor jou belangrijk zijn en goed voelen, hierdoor zal je ervaren dat er meer rust zal ontstaan, het geeft een gevoel van voldoening, hierdoor zal je weer enthousiast worden en je verhaal vol passie kunnen vertellen, wat je vervolgens weer volop energie geeft.

** De Cirkel is hiermee rond**
 

Zorg ervoor dat je de basis weer terug vind. Misschien is die basis niet meer hetzelfde als jaren geleden. Je wordt ouder, je veranderd, krijgt nieuwe inzichten, nieuwe doelen en nieuwe interesses. Maar zorg dat je je thuis weer vindt en je weer vanuit passie gaat ondernemen, dus leven. Die vibe in je body? Die is daar voor een reden. Laat die passie niet ontglippen. Onderstaand hebben wij een aantal tips voor je verzameld die als handvatten kunnen fungeren.

 
Waar droom je over?

We kennen het allemaal wel, die droom, het verlangen, een andere levensstijl, meer tijd voor jezelf, in je bedrijf weer bezig zijn met je jobbie. Vaak door deze doelen voor ogen te houden en jezelf daarop te focussen ben je al bezig met een deel van je passie.

Wat geeft jou energie en waar ga jij weer van stralen?

Ga bij jezelf eens na door welke gedachtes jij weer een glimlach op je gezicht krijgt of waarvan je voelt dat je weer gaat stralen.

Niet denken maar doen

Ik hoor je al denken; het bovenstaande denk en roep ik al vaak genoeg, maar nu nog doen. Denk eens over het onderstaande na;

- Ik moet stoppen met twijfelen (verplichting en je legt je zelf iets op)

- Ik wil stoppen met twijfelen (je bent er over aan het denken maar kijkt wel wanneer)

- Ik ga stoppen met twijfelen (overtuigend en daadkrachtig)

Mijn wens aan jullie is dat als de passie er niet meer is jullie met of zonder hulp deze weer terug gaan vinden en net zoals ik weer midden in het leven staat en geniet van mijn werk (jobbie) en alles om me heen.

XOXO Mariska

bottom of page